De groep

Historie Scouting N.S. Rambonnet

Baden Powell

Scouting werd aan het begin van de twinstigste eeuw in Engeland opgericht door Lord Baden Powell en vanaf 1910 is Scouting ook in Nederland actief; we heetten toen nog gewoon "padvinders".


Rond 1920 werden ook meisjesafdelingen opgericht (uiteraard streng gescheiden van de jongens). In 1925 kwam er een speltak bij: de Welpen.


Momenteel zijn ruim 90.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met zo'n 20.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen.


Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting te bieden heeft!!!


Maar Scouting is meer: naarmate je als jeugdlid ouder wordt en je langer bij Scouting bent, neemt je zelfstandigheid toe; de begeleiding kan daardoor dus afnemen. Iedereen kan meedoen met Scouting. Geloof, ras, huidskleur, handicap, vluchteling of seksuele voorkeur, het maakt niet uit. Scouting staat open voor iedereen! Dat maakt scouting ook zo bijzonder.


Onze groep

Onze groep werd voor de oorlog opgericht, onder andere door Nicolaas Samuel Rambonnet. Tijdens de oorlog ging de groep illegaal door.


Clubhuis Scouting Elburg

Nicolaas Samuel Rambonnet werd later in de oorlog terecht gesteld door de bezetters. Toen onze groep na de oorlog weer legaal werd, besloot men om voortaan de naam

N.S. RAMBONNETGROEP te gaan dragen.


Vanaf 1975 zijn de jongens- en meisjesorganisatie samengegaan; vanaf die tijd draaien onze Loodsenstam,  Zeeverkenners en Juniorverkenners gemengd. Ons huidige clubhuis, 't Hecht, werd in september 1989 geopend.


Foto's van vroeger

Kabouters Scouting Elburg
Kabouters Scouting Elburg
Welpen Scouting Elburg
Zeeverkenners Scouting Elburg
Vletten Scouting Elburg

Wil je ook lid worden? Klik dan hier voor meer informatie!