Koningsdag en dodenherdenking

27 april Koningsdag

Koningsdag begint voor ons traditiegetrouw om 10.00 uur met een Aubade op de Vischmarkt. Onder begeleiding van het Wilhelmus gespeeld door Muziekvereniging Concordia Elburg hijsen wij de vlag en worden daarna alle liedjes uit volle borst meegezongen.

Aansluitend presenteren we ons op verzoek van de Oranjevereniging met diverse kinderactiviteiten rond de beek van Elburg. De kinderen kunnen zich vermaken met een stoere survival baan boven de beek, maar natuurlijk kan er ook broodjes gebakken worden, spijkerbroek worden gehangen. Ook spijkerslaan en fok hijsen staan op het programma. Creatieve kinderen kunnen ook hun hart ophalen met een leuke schilder klus.

Kom dus om 10.00 uur naar de stad en vier Koningsdag met ons mee.

Geen flash, klik dan hier om de foto's te bekijken

Foto's gemaakt door Bottercourant en NWV Foto

4 mei dodenherdenking

Ook in Elburg worden op 4 mei om 20.00 uur 's avonds de oorlogsslachtoffers herdacht. Eén van de Elburgse terecht gestelde verzetstrijders in de tweede wereldoorlog was een oprichter van onze groep Nicolaas Samuel Rambonnet. Mede daarom zijn we in grote getale aanwezig met onze groep en herdenken hem hiermee.

Naast de wacht aan beide zijden van het monument loopt er ook een deel van onze leden mee in de stille tocht vanaf de ledige stede, via de joodsebegraafplaats naar het monument op de stadswal. En worden er namens ons allen bloemen gelegd bij het monument.

Geen flash, klik dan hier om de foto's te bekijken

Foto's gemaakt door Bottercourant